24/7 bereikbaar
+31 (0) 497 518000

eersel@anicura.nl

operatie kat

Nazorg operatie kat

Indien uw kat een operatie heeft ondergaan is hij/zij hiervoor onder narcose geweest. Hier volgen enkele tips voor de komende dagen.

Is uw kat nog wat slaperig, geef hem/haar dan een warm en rustig plekje. Uw kat moet makkelijk te wekken zijn. Zorg voor een kattenbak in de buurt zonder hoge instap. Om te voorkomen dat kattenbakgrit aan de wond kleeft kunt u eventueel krantensnippers gebruiken.

Hij/zij mag de dag van de operatie regelmatig kleine beetjes water drinken.

S’avonds vanaf 20.00 uur, op de dag van de operatie, mag hij/zij een beetje eten, mits de kat goed wakker is. Geef ongeveer ¼ van de normale portie voer. Eventueel licht verteerbaar voedsel.

De 1e dag na de operatie moet de kat weer willen drinken. De kat moet dan ook weer plassen. 2 dagen na de operatie moet hij/zij weer willen eten. Het kan 2 dagen duren voordat er ontlasting komt.

Het verbandje om de voorpoot mag u bij thuiskomst verwijderen. Hier heeft het infuus gezeten. Niet vergeten anders krijgt de kat een dikke poot.

Graag de eerste dagen uw kat binnen houden ivm verdwalen.

Eventueel de kat in een kleine ruimte opsluiten; hij/zij zal proberen weg te kruipen of ergens op te klimmen als hij/zij nog niet helemaal goed wakker is.

Uw kat mag hooguit 1x braken, braakt hij/zij vaker altijd even bellen.

Uw kat mag niet aan de wond likken of bijten. Dit kunt u met een kraag voorkomen.

De operatiewond mag niet gaan nabloeden (een paar druppeltjes bloed is niet erg)

Na 10 dagen kunt u terugkomen voor de wondcontrole en voor het verwijderen van de hechtingen. Hiervoor kunt u een afspraak maken.

Als u medicijnen heeft meegekregen graag de kuur volledig afmaken.

Als uw kat ziek wordt of als de wond gaat ontsteken (wond wordt rood, voelt warm aan of er loopt pus uit) dan altijd even bellen.

Wanneer u vragen heeft of twijfelt, kunt u altijd contact opnemen.