24/7 bereikbaar
+31 (0) 497 518000

eersel@anicura.nl

orthop. operatie hond

Nazorg orthopedische operatie hond

Indien uw hond een orthopedische operatie heeft ondergaan is hij/zij hiervoor onder narcose geweest. Hier volgen enkele tips voor de komende dagen.

Is uw hond nog wat slaperig, geef hem/haar dan een warm en rustig plekje. Uw hond moet makkelijk te wekken zijn.

Hij/zij mag de dag van de operatie regelmatig kleine beetjes water drinken.

s avonds vanaf 20.00 uur, op de dag van de operatie, mag hij/zij een beetje eten, mits de hond goed wakker is. Geef ongeveer ¼ van de normale portie voer. Eventueel licht verteerbaar voedsel.

De 1e dag na de operatie moet de hond weer willen drinken. De hond moet dan ook weer plassen. Twee dagen na de operatie moet hij/zij weer willen eten. Het kan twee dagen duren voordat er ontlasting komt.

Het verbandje om de voorpoot mag u bij thuiskomst verwijderen. Hier heeft het infuus gezeten. Niet vergeten anders krijgt de hond een dikke poot.

Uw hond mag hooguit 1x braken, braakt hij/zij vaker altijd even bellen.

Uw hond mag niet aan de wond likken of bijten. Dit kunt u met een kraag of soms met een T-shirt voorkomen.

Het verband op de geopereerde plek mag de ochtend na de operatie worden verwijderd. Dit verband voorkomt zwelling van de geopereerde plek. Wordt de poot echter dik dan moet het verband eerder worden verwijderd.

De operatiewond mag niet gaan nabloeden (een paar druppeltjes bloed is niet erg)

Graag de eerste 10 dagen niet met uw hond gaan zwemmen.

Na 10 dagen kunt u terugkomen voor de wondcontrole en voor het verwijderen van de hechtingen. Hiervoor kunt u een afspraak maken.

De eerste 10 dagen mag uw hond niet al te veel lopen. Voorkom wilde bewegingen waardoor de wond kan openspringen. Daarna wordt de beweging langzaam opgebouwd. Na 6 weken moet uw hond zonder problemen kunnen lopen.

Als u medicijnen heeft meegekregen graag de kuur volledig afmaken.

Als uw hond ziek wordt of als de wond gaat ontsteken (wond wordt rood, voelt warm aan of er loopt pus uit) dan altijd even bellen.