24/7 bereikbaar
+31 (0) 497 518000

eersel@anicura.nl

Röntgen foto’s hond

Rontgentafel

Rontgentafel

Een belangrijk aandachtsveld van deze kliniek is de röntgenologie. Dit is een vorm van medische beeldvorming waarmee vooral diagnostiek van afwijkingen aan het skelet van de dieren goed mogelijk is. Ook bij screening op bepaalde erfelijke afwijkingen zoals heupdysplasie speelt de röntgenfoto een centrale rol. Al sinds 2006 is onze röntgenafdeling op een direkt digitaal systeem overgestapt. Dit is een Canon CXDI50G systeem waarbij binnen luttele seconden na het maken van de opname een haarscherpe foto op een computerscherm te zien is. Deze wordt vervolgens ter nadere bewerking opgeslagen en, indien gewenst, op CD geprint.

Dezelfde opname kan ter beoordeling door meerdere instanties doorgestuurd worden via CD of internet. Onze kliniek heeft zich toegelegd op het met hoge kwaliteit

Digitaal rontgenapparaat

Digitaal rontgenapparaat

uitvoeren van deze screeningen. Een overzicht van alle röntgenscreeningen en hun uitvoeringen vindt u onder de kop screening. Een bijzonder gedeelte gaat over de Pennhip screening voor HD , vanaf 4 maanden leeftijd mogelijk met een hele goede voorspelbare waarde! Bij het kreupelheidsonderzoek is de röntgendiagnostiek ook een onmisbaar element.

Doordat wij ons toegelegd hebben op de diergeneeskundige verzorging van met name de grotere hondenrassen is dit een bij ons veel voorkomende handeling. De foto’s met identificatie  van dier en eigenaar worden opgeslagen in ons archief en kunnen door de eigenaar van het dier ten alle tijden geraadpleegd worden of ze kunnen door de eigenaar meteen na het maken ervan meegenomen worden.

Loodjassen en schildklierbeschermers

Loodjassen en schildklierbeschermers

.

IMG_2852
foto(8)