Uitnodiging Bouvien Brocks

Uitnodiging !

Een nieuwe collega binnen Anicura dierenkliniek Eersel:

Bouvien Brocks,  Dierenarts-Specialist chirurgie & orthopedie, Dipl. ECVS

Per februari 2018 zet Bouvien zich ook in voor de patiëntenzorg in uw regio! Op het gebied van KNO, Urologie, abdominale en thoracale chirurgie, Neurochirurgie, Orthopedie en oncologische chirurgie kunnen uw klanten en hun dieren terecht, in Anicura Dierenkliniek Eersel.

Bouvien Brocks heeft na het afstuderen in 2001 aan de Universiteit Utrecht de opleiding tot specialist chirurgie gevolgd bij de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren. Sinds 2009 is zij diplomate van het European College of Veterinary Surgeons (ECVS). Van 2008 tot eind 2011 is ze werkzaam geweest als chirurg en orthopeed bij een specialistenkliniek, die gevestigd was in en nauw verbonden met eerstelijnsklinieken. Hier heeft ze betere kijk gekregen op haalbaarheid van specialistische ingrepen voor mens en dier in de dagelijkse praktijk. Daarnaast heeft zij bij meerdere specialistenklinieken (SDU, MCD, Kerkelanden) in Nederland gewerkt als (interim) orthopeed en/of algemeen chirurg. Van 2011 tot 2017 is zij weer verbonden geweest aan de UKG als chirurg en projectleider/coördinator voor het optimaliseren van chirurgische patiëntenzorg. Sinds juni 2017 werkt ze als specialist chirurgie bij Dierenziekenhuis Oldenzaal en Diergeneeskundig Centrum De Vallei. Bouvien geeft daarnaast lezingen in binnen- en buitenland, gericht op praktische toepassing van specialistische kennis op het gebied van veterinaire chirurgie en orthopedie. Daarvoor heeft ze met Jenny Buijtels ook het bedrijf Vetami opgericht.

Kennis delen op 27 september van 19.30-22.30 uur

Omdat Bouvien graag haar kennis deelt en daarmee bijdraagt aan de veterinaire zorg in de regio, gaan we starten met lezingen op verschillende vakgebieden. Als eerste zal aan bod komen:

Praktische wondbehandeling bij hond en kat

Op 27 september in zaal de Muzenval te Eersel ontvangen wij u graag voor een lezing met praktische tips en trucs aan de hand van praktijkvoorbeelden. Daarbij zal de theorie van wondgenezing, de verschillende beschikbare middelen en casussen besproken worden. Natuurlijk staat het u vrij om ook uw casus voor te dragen. En indien u wondbehandelingsmiddelen heeft, kunt u die meenemen om te beoordelen waar u deze kunt toepassen bij de aanpak van wonden. U mag zelf al nadenken over de volgende wonden:

 

Natuurlijk willen we op die avond ook de ruimte bieden voor collega’s om banden onder een hapje en drankje aan te halen.  Naast de wond ook de Brabantse gezelligheid. Wij hopen u te mogen ontvangen op 27 september. Aanmeldingen ontvangen we graag via Eersel@anicura.nl

Met vriendelijke groet,

Team Anicura Dierenkliniek Eersel