24/7 bereikbaar
+31 (0) 497 518000

eersel@anicura.nl

Progesteron

Progesteron

Immulite 1000

Immulite 1000

In onze kliniek gebruiken we de Immulite om een aantal hormoonbepalingen met de groots mogelijke nauwkeurigheid zelf te kunnen bepalen. De belangrijkste bepaling die we doen is die van progesteron, in het kader van de vruchtbaarheidsbegeleiding.

Deze bepalingen worden digitaal geregistreerd en opgeslagen en daarmee dus ook voor de toekomst vastgelegd. De hormoonbepaling duurt ongeveer 50 minuten. Dat betekent dat in geval van een bepaling van het juiste dektijdstip bij een teef, binnen korte tijd bepaald en aan de eigenaar door kan worden gegeven hoever deze in de cyclus gevorderd is. Klik hier voor meer informatie over endoscopische inseminatie.

foto(10)

 

Tijden: U kunt van maandag t/m zaterdag tussen 8.30 en 10 uur binnen lopen voor progesteron bepalingen zonder afspraak. Buiten deze uren graag even bellen voor een afspraak. Op weekdagen bepalen we tot 19uur, op zaterdag tot 16uur.

Vruchtbaarheidspakket: Wij bieden klanten, die met hun teef komen voor vruchtbaarheidsbegeleiding, een totaal pakket aan. Dit is optioneel. Het betreft een uitstrijkje van de vagina aan het begin van de loopsheid, hier wordt in ons laboratorium een bacteriologisch onderzoek op gedaan. Verder zit er in het vruchtbaarheidspakket de benodigd aantal progesteron-testen tot de dekking/inseminatie en een echo dracht. Voor meer informatie over vruchtbaarheidsbegeleiding, klik hier.

De dagelijkse calibraties, onderhoud en de uitgebreidere zorg voor het apparaat is een taak van onze laboratoriummedewerkers, Misha en Maaike, die zich qua opleiding en verdere ontwikkeling hierop hebben toegelegd.